Erkend Duurzaam
Erkend Duurzaam certificaat

Wij nemen onze verantwoordelijkheid

Duurzaam ondernemen is zoeken naar een evenwicht tussen een beter milieu, tevreden en gezonde medewerkers, winst en het leveren van een positieve bijdrage aan de maatschappij. 

Wat betekent dat dan?

Het certificaat

Het certificaat dat speciaal ontwikkeld is voor de automotive sector is voor ons een erkenning van de duurzame inspanningen die wij leveren, al jaren! Zowel bedrijven als particulieren vragen naar het MVO-keurmerk en kiezen steeds meer voor duurzaam. Wij zijn dan ook trots op het behaalde en behouden certificaat en dragen graag een steentje bij om maatschappelijk verantwoord te blijven ondernemen! Hierbij een korte opsomming van enkele aspecten die het certificaat vertegenwoordigd. 

Erkend duurzaam in het kort

Erkend Duurzaam is hét duurzaamheidskeurmerk van de mobiliteitsbranche. De certificering wordt uitgevoerd door onafhankelijke specialisten. Erkend Duurzaam is 100 procent objectief en hanteert de internationale ISO 26000-norm voor duurzaamheid. De complexe wet- en regelgeving die hiermee gemoeid is, zetten we om in praktische en handzame standaarden voor alle Nederlandse bedrijven die actief zijn in de mobiliteitsbranche. Voor autowasbedrijven zijn nu eenmaal andere onderwerpen van belang dan voor metaalrecyclingbedrijven.

Erkend Duurzaam is een initiatief van het Instituut voor Duurzame Mobiliteit. Het IvDM is in 2008 opgericht door vier grote brancheverengingen: BOVAG, FOCWA, RAI Vereniging en Stiba. Het instituut heeft de vorm van een stichting en heeft geen winstoogmerk. Uit het oogpunt van goed ondernemerschap willen we bedrijven uit de mobiliteitsbranche helpen om hun MVO-beleid op orde te krijgen.

Hoe wij dit hebben bereikt?

Duurzaam ondernemen doen wij door aandacht te hebben voor de 3 P’s (People, Planet, Profit). Dit ondernemerschap is voor ons al lang geen trend meer, maar een vast element in onze organisatie.
Dit komt onder andere door gecertificeerde monteurs binnen ons team voor o.a. elektrische auto’s.
Onze werkplaats is dan ook klaar voor de toekomst.  Daarnaast investeren wij in sponsoring van regionale sportverenigingen middels ons Auto Combi Clubsupport systeem. Op deze manier leveren wij graag een bijdrage aan de lokale verenigingen en de ontwikkeling van (jonge) mensen.

Het certificaat dat speciaal ontwikkeld is voor de automotive sector is voor ons een erkenning van de duurzame inspanningen die wij leveren, al jaren! Zowel bedrijven als particulieren vragen naar het MVO-keurmerk en kiezen steeds meer voor duurzaam. Wij zijn dan ook trots op het behaalde en behouden certificaat en dragen graag een steentje bij om maatschappelijk verantwoord te blijven ondernemen!

Samen met onze duurzaamheidspartner

COMBI en Compass Mobility

”De wereld van mobiliteit is volop in beweging. Aandrijfsystemen veranderen, binnensteden krijgen autovrije zones en de CO₂-prestatieladder wordt een steeds belangrijker thema voor het doen van zaken met elkaar.
Wij helpen u graag de juiste keuzes in mobiliteit te maken. Wij doen dit door middel van een unieke mix in mobiliteit en wagenparkbeheer. Op de meest efficiënte wijze ontzorgen wij u dan ook op het gebied van mobiliteit.” – Compass Mobility

De duurzaamheidsgedachte vanuit onze organisatie trekken wij door in onze dienstverlening richting de zakelijke markt. Samen met Compass Mobility zijn wij de mobiliteitspartner binnen het MKB. Steeds meer organisatie onderzoeken de kansen en mogelijkheden rondom duurzame mobiliteits oplossingen.

Samen met Compass Mobility staan wij dan ook voor u klaar om opzoek te gaan naar een passende, duurzame mobiliteitsinvulling binnen uw organisatie!